Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «امتداد نیوز»
2024-05-03@11:24:40 GMT

ثبت ۲۴ هزار فقره چک صیادی در روز

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۳۹۲۷۹

ثبت ۲۴ هزار فقره چک صیادی در روز

امتداد - سخنگوی اجرای قانون چک با بیان اینکه از ابتدای فروردین تا اواخر اردیبهشت ماه به طور متوسط روزانه حدود ۲۴ هزار فقره چک ثبت می‌شود، از کاهش قابل توجه نسبت چک‌های برگشتی به کل چک‌های صادر شده خبر داد.

 به گزارش پایگاه خبری امتداد ، آمنه نادعلی زاده با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون حدود ۸۱۵ هزار دسته چک تحویل مشتریان شده، اظهارداشت: این تعداد دسته چک جدید بانک مرکزی شامل حدود ۲۶ میلیون فقره برگه چک است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در پاسخ به این سوال که تاکنون چه تعداد از این چک ها ثبت شده است، گفت: از تعداد چک‌های صادر شده تاکنون یک میلیون و ۳۲۴ هزار برگه چک ثبت و از این تعداد هم حدود ۸۳۳ هزار برگه تایید شده است. در واقع حدود ۵ درصد برگه چک‌های توزیع شده در سامانه صیاد ثبت شده‌اند.

سخنگوی اجرای قانون چک در پاسخ به این پرسش که برخی دارندگان چک‌های صیادی از اختلال در سامانه صیاد و عدم امکان ثبت اطلاعات چک در این سامانه می‌گویند. آیا شما این اختلال را تایید می‌کنید؟ اظهارداشت: تاکنون گزارشی از اختلال در سامانه صیاد به ما گزارش نشده است.

 ثبت ۲۴ هزار فقره چک صیادی در روز

وی تصریح کرد: از زمان راه‌اندازی سامانه صیاد تا به امروز اختلال جدی از لحاظ مقتضیات فنی مشاهده نشده و روند ثبت چک‌ها صعودی است، به طوری که از ابتدای فروردین تا اواخر اردیبهشت ماه به طور متوسط روزانه حدود ۲۴ هزار فقره چک ثبت می‌شود. در روزهای سررسید تعداد چک‌های ثبت شده نیز به حدود ۷۰ هزار فقره چک در روز نیز رسیده است.

دلایل عدم امکان ثبت اطلاعات در صیاد

ناعلی‌زاده با بیان اینکه ممکن است علت عدم امکان ثبت اطلاعات در سامانه صیاد دلایل دیگر باشد، افزود: یکی از موانع ثبت اطلاعات ممکن است ثبت نشدن هویت افراد در سامانه‌های بانکی باشد. یکی از دلایلی که به طور کلی یک فرد نمی‌تواند در سامانه صیاد ثبت کند، سابقه چک برگشتی (رفع سوء اثرنشده) است و سامانه پیامی با این محتوا که شما به خاطر سابقه چک برگشتی نمی‌توانید اطلاعات خودتان را ثبت کنید، منتشر می‌کند اما ممکن است کاربر به این پیام توجه نکند و بگوید نمی‌توانم در سامانه اطلاعات را ثبت کنم.

سخنگوی اجرای قانون چک در پاسخ به این سوال که آیا سامانه‌هایی که در اینترنت بانک و همراه بانک بانک‌ها طراحی شده است، از یک استاندارد مشابه برخوردارند؟ تفاوتی در کیفیت خدمات بانک‌ها در زمینه چک‌های صیادی وجود ندارد؟ گفت: بانک‌ها برای ارائه خدمات به مشتریان اعم از اینترنت بانک، همراه بانک و یا هر محصول دیگر مسئله کاربرپسند بودن و یا ارائه تجربه خوب کاربری به مشتری را در نظر می‌گیرند، و این موضوع باعث می‌شود که کیفیت ارائه خدمت در هر بانک متفاوت باشد.

وی تصریح کرد:‌ اما به لحاظ دسترسی به خدمات سامانه‌های حاکمیتی از جمله صیاد که یک سامانه حاکمیتی تلقی می‌شود، به کلیه بانک‌ها مستندات فنی استاندارد و واحدی ارائه شده و همه بانک‌ها موظف‌اند براساس مستندات فنی ارائه شده مقتضیات خدمت‌رسانی به مشتریان را فراهم آورند.

 کاهش نسبت چک‌های برگشتی از ۱۷.۵ درصد به ۹ درصد

نادعلی زاده درخصوص تاثیر اجرای قانون چک در دو ماه اخیر گفت: در این مدت آمار چک‌های برگشتی کاهش یافته و این کاهش صرفاً به صورت مطلق مورد بررسی قرار نگرفته، بلکه نسبت چک‌های برگشتی به چک‌های وصولی مورد بررسی قرار گرفته است. نسبت تعداد چک‌های برگشتی به تعداد چک‌های وصولی از ابتدای سال تا اواخر اردیبهشت ماه حدود ۹ درصد بوده، که این نسبت در دوره مشابه در سال ۱۳۹۹ حدود ۱۷.۵ درصد بوده‌است.

رشد صدور چک در فروردین ماه نسبت به دوره مشابه سال قبل

وی در پاسخ به این سوال که در مدت اجرای این بخش از قانون، تغییری در تعداد چک‌های صادر شده (کاهش یا افزایش) به وجود آمده است؟ اظهارداشت: طبق بررسی آمار چک‌هایی که مورد وصول قرار گرفته از ابتدای فروردین ماه تا ابتدای خرداد بالغ بر۱۳ میلیون برگ چک در شبکه بانکی پردازش و نهایتا وضعیت وصولی داشته است. این آمار در دوره مشابه در سال ۱۳۹۹ حدود ۱۲ میلیون فقره چک بوده، لذا با اجرای قانون تغییری محسوسی در تبادلات انجام شده از طریق چک نداشته‌ایم.

 

منبع: امتداد نیوز

کلیدواژه: ۲۴ هزار فقره چک اجرای قانون چک سامانه صیاد چک های برگشتی تعداد چک ثبت اطلاعات بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۳۹۲۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله فاضل لنکرانی: «امید» در میان اساتید حوزه در حال از بین رفتن است/ تعداد شاگردان استادی که سالیانی 100 شاگرد داشت به 10 نفر رسیده! حدود 150 استاد در سال گذشته تدریس داشتند، اما در سال جاری تا 2 ماه از تدریس محروم بودند

آیت الله فاضل لنکرانی وضعیت اساتید در بدنه حوزه را نامطلوب توصیف و بیان کرد: حدود ۱۵۰ استاد در سال گذشته تدریس داشتند اما در سال جاری بعضا تا دو ماه از تدریس محروم بودند؛ استادی که سالیانی حدود ۱۰۰ شاگرد در درس خود داشته است، در سال جاری به ۱۰ نفر رسیده است در حالی که علمیت این استاد ثابت شده است. مراجع، رهبر انقلاب و مسئولین حوزه باید به این مسائل توجه کنند.

مراسم تجلیل از اساتید منتخب مرکز فقهی ائمه اطهار در سالن فقاهت این مرکز برگزار شد. آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در این مراسم اظهار داشت: لازم است از اساتید برجسته ای که با مجتمع آموزشی ائمه اطهار ارتباط داشته و برای تعلیم و تعلم طلاب زحمت می کشند تشکر کنم. هر چه زحمت بیشتری برای رشد علمی طلاب کشیده شود، نتیجه بیشتری خواهد داشت.

وی با بیان اینکه طلاب زحمتکشی در حوزه علمیه قم و مرکز فقهی ائمه اطهار مشغول به علم آموزی هستند، بیان داشت: همه دست به دست هم می دهند که مجموعه ائمه اطهار در ساحت های تهذیبی، علمی، پژوهشی و سیاسی در میدان حاضر باشد. مرکز آموزشی ائمه اطهار در میدان تفسیر، کلام و فقه حضور دارد و در این مسیر از اساتید صاحب فن استفاده می کند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه مسائل مهم سیاسی مرتبط با نظام در مرکز فقهی ائمه اطهار به طور جدی دنبال می شود، بیان داشت: دانش آموختگان این مرکز در قوه قضائیه مشغول به کار شده و تأثیرگذار بودند و حتی در انتخابات خبرگان شرکت کردند؛ همچنین موضوعات مورد نیاز نظام در هیچ مؤسسه ای به اندازه مرکز ائمه اطهار مورد توجه قرار نگرفته است و این امور سبب افتخار ما است.

آیت الله فاضل لنکرانی هدف هر استاد را تربیت طلبه برای نشستن در همان کرسی و ارائه مباحث به آیندگان دانست و تصریح کرد: به دنبال این هستیم که طلاب سطح و خارج بتوانند به توانایی و مهارت تدریس برسند و بتوانند آموخته های خود را منتقل کنند؛ به برکت وجود اساتید برجسته، نسل هایی از اساتید در شرف تکوین در مجموعه آموزشی ائمه اطهار هستند که برای ما توفیق بزرگی است. هدف مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی تربیت افرادی بود که برای اسلام عَلَم بشوند.

وی در ادامه با بیان اینکه مرکز فقهی ائمه اطهار هیچ ارتباط مالی و تشکیلاتی با نهادهای دولتی نداشته، بیان داشت: بسیاری از کشورهای دنیا تشنه حضور یک روحانی قوی و صاحب معلومات هستند، تا محوری باشد که مردم دور آن جمع شوند و به آن پناه بیاورند. در اهداف این مرکز چنین مسأله ای وجود دارد زیرا همانطور که مشتاق خدمت به نظام اسلامی و مردم هستیم، حاضر به خدمت به حوزه علمیه نیز هستیم.

وی با تأکید بر اینکه امید در اساتید حوزه در حال از بین رفتن است، ادامه داد: در گذشته استاد در حوزه برای تدریس خود میدان داشت و تلاش می کرد که خودش و دیگران را از نظر علمی ارتقاء دهد اما امروز این مهم کمرنگ و نگران کننده شده است؛ بارها این مبحث تذکر داده شده است اما این صدا به جایی نمی رسد. اگر زمینه تقویت استاد در حوزه را از بین ببریم، حوزه دیگر ارزش ندارد. بقاء حوزه به این است که حداقل ۲۰درصد از دروس خارج تولید مبنا کنند.

وی وضعیت اساتید در بدنه حوزه را نامطلوب توصیف کرد و بیان داشت: حدود ۱۵۰ استاد در سال گذشته تدریس داشتند اما در سال جاری بعضا تا دو ماه از تدریس محروم بودند؛ استادی که سالیانی حدود ۱۰۰ شاگرد در درس خود داشته است، در سال جاری به ۱۰ نفر رسیده است در حالی که علمیت این استاد ثابت شده است. مراجع، رهبری و مسؤولین حوزه باید به این مسائل توجه کنند. اساتید باید از جهت معیشت تأمین شوند.

آیت الله فاضل لنکرانی با بیان اینکه برخی از تلاش های آیت الله اعرافی در تأمین معیشت اساتید به ثمر رسیده است، تأکید کرد: کار اصلی، رشد علمی استاد است اما در مواردی مشاهده شد که درس استاد تعطیل شده است.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار با بیان اینکه لازم است برای آینده حوزه علمیه، بزرگانی در فقه و تفسیر تربیت کنیم، تأکید کرد: تلاش های زیادی در حال انجام است اما تداوم این نابسامانی چشم انداز امیدوارکننده ای برای آینده حوزه ایجاد نمی کند. نمی خواهیم زحمات را انکار کنیم اما لازم است از باب دلسوزی برخی مسائل مطرح شود.

آیت الله فاضل لنکرانی با قرائت آیه شریفه «وَفَوْقَ کُلِّ ذِی عِلْمٍ عَلِیمٌ» بیان داشت: بالاتر از هر صاحب علمی یک علیم وجود دارد و این انسان را ترغیب می کند که هر چه بیشتر سراغ علم و دانایی برود؛ شرافت علم به این است که حد معینی ندارد و اگر انسان تمام عمر خود را صرف علم آموزی کند، باز هم وقت کم می آورد.

گفتنی است در پایان این مراسم، از حضرات آیات و حجج اسلام آقایان نجفی یزدی به عنوان استاد منتخب خارج تخصصی، قائنی استاد منتخب خارج عمومی، نظری منفرد استاد منتخب تفسیر، شورگشتی و میری اساتید منتخب سطوح عالی، حسینی بادکوبه ای استاد منتخب تمهید خارج، محمد دشتی استاد منتخب تاریخ و سیدلطف الله جلالی استاد منتخب کلام تجلیل به عمل آمد.

دیگر خبرها

  • کاهش کم سابقه نرخ زاد و ولد در آلمان
  • آزادسازی۲۰ هزار مترمربع زمین راکد در شهرک‌های صنعتی سیستان و بلوچستان
  • تشکیل ۴۳۴ فقره پرونده برای رانندگان متخلف ناوگان برون‌شهری آذربایجان‌غربی
  • آیت‌الله فاضل لنکرانی: «امید» در میان اساتید حوزه در حال از بین رفتن است/ تعداد شاگردان استادی که سالیانی 100 شاگرد داشت به 10 نفر رسیده! حدود 150 استاد در سال گذشته تدریس داشتند، اما در سال جاری تا 2 ماه از تدریس محروم بودند
  • رئیس جمهور ۲۰ اردیبهشت به قم سفر می‌کند
  • تعداد چک‌های مبادله‌ای در اسفندماه از مرز ۹ میلیون فقره گذشت
  • رئیس جمهور ۲۰ و ۲۱ اردیبهشت به قم سفر می‌کند / عملکرد بانک‌های استان در این سفر بررسی می‌شود
  • آزادسازی ۷۳ هکتار اراضی کشاورزی در ساوجبلاغ
  • آخرین مهلت بارگذاری آثار برای جشنواره قلم ۱۵ خردادماه
  • آزادی ۵ صیاد ایرانی از سیشل